Mijn Qweb

IS JOUW DOMEINNAAM NOG VRIJ?

Virtual Private Server

Op zoek naar een VPS? Kies voor Qweb en profiteer van een virtuele server met 99,95% uptime garantie en een volledig redundant uitgevoerd netwerk!

De voordelige managed virtual servers van Qweb worden 100% groen gehost. Onze virtual servers worden geleverd met Linux of Windows Server. Wanneer onze standaard configuraties niet voldoen aan uw specifieke behoeften, dan kunt u deze ook volledig naar eigen wens aanpassen. Uiteraard bieden wij ook maatwerkoplossingen.

Eenvoudig op- en afschalen

Optimale prestaties

Standaard met high availability

Linux VPS € 17,95  p.m.
1 CPU core
1 GB Intern geheugen
25 GB Opslagruimte
1 TB Dataverkeer
Bestellen
Windows VPS € 46,80  p.m.
1 CPU core
2 GB Intern geheugen
50 GB Opslagruimte
1 TB Dataverkeer
Bestellen

Waarom een VPS?

Een virtual server, ook wel VPS genoemd, is een hosting methode waarbij meerdere virtuele servers op één of meerdere fysieke servers draaien. De opdeling van de servers wordt mogelijk gemaakt door middel van de virtuele software “VMware”. Dankzij deze software functioneert elk deel van een VPS als een aparte server. U huurt net als bij een dedicated server een eigen serverruimte, echter deelt u de fysieke server met andere virtuele servers. Virtuele servers zijn voornamelijk ideaal voor gebruikers die niet afhankelijk willen zijn van hardware.

Dit betekent uiteraard niet dat een VPS minder presteert dan een dedicated server. Sterker nog, een groot voordeel van een VPS is dat u tegen voordelige prijzen geniet van prestaties die minstens gelijkwaardig zijn aan een dedicated server. Bovendien is een virtuele server ook snel en makkelijk schaalbaar waardoor u eenvoudig kunt uitbreiden als uw hosting behoefte verandert of toeneemt. Wij begrijpen dat een stabiele en betrouwbare verbinding een must is voor een succesvolle business, daarom bieden wij een uptime garantie van 99,95% en een volledig redundant uitgevoerd netwerk.

Heeft u zelf geen verstand van serverbeheer of wilt u hier gewoon geen omkijken naar hebben? Dan nemen wij met onze managed hosting diensten deze zorg graag uit handen. Lees hieronder meer over onze managed VPS service.

VPS met uw eigen softwarelicenties

Bij Qweb bepaalt u zelf welke hardware componenten, softwarelicenties en besturingssysteem u wilt gebruiken. Met besturingssystemen zoals CentOS Linux, Fedora Linux, Debian Linux, Ubuntu Linux en Windows Server kunt u in combinatie met krachtige hardware genieten van optimale prestaties. Wij realiseren ons dat de aankoop van softwarelicenties kan leiden tot flinke kosten, daarom hanteren wij maandelijkse prijzen waardoor u kunt besparen op hoge investeringskosten. De complexiteit van licentieregels voor Windows Server en overige software kunnen het beheer daarvan zeer moeilijk maken. Bij Qweb hoeft u zich daar geen zorgen over te maken, omdat wij het beheer van uw licenties uit handen nemen.

Managed VPS

Wel een eigen VPS server, maar geen technische kennis? Wanneer u een managed server bij Qweb afneemt, zorgen wij 24/7 voor het beheer van uw server inclusief proactief monitoring en updates. Hierdoor kunt u zich volledig focussen op uw core business. Uiteraard beperkt Qweb zich niet alleen tot het beheren en monitoren van uw server. Onze managed servers worden standaard geleverd met een XXS SLA waarbij u altijd terug kunt vallen op een professioneel team dat bereid is om u op technisch gebied te ondersteunen.

VPS met 24/7 monitoring

Proactieve monitoring van uw server is noodzakelijk om er zeker van te zijn dat uw bedrijfskritische applicatie/systeem goed werkt en 100% betrouwbaar is. Om de betrouwbaarheid en vitaliteit van uw server te optimaliseren bieden wij proactieve monitoring aan. Hiermee garanderen wij dat uw server 24/7 proactief gecontroleerd wordt op serverbelasting, schijfgebruik, geheugengebruik en meer. Voorkomende problemen worden direct opgemerkt en verholpen door ons professionele team waardoor u totaal geen omkijken meer heeft naar het onderhoud van uw server.

Back-up oplossingen

Uw bedrijfskritische data kan op diverse manieren (beschadiging, hardware failure of onbedoelde wijziging) aangetast worden, daarom is het belangrijk om altijd een backup te maken van al uw belangrijke gegevens. Met de backup oplossingen van Qweb raakt u nooit meer uw data kwijt. U krijgt bij ons de mogelijkheid om te kiezen voor uurlijkse of dagelijkse (automatische) backups. Met de backups van Qweb wordt er standaard een full backup van al uw gegevens gemaakt waarbij uw bestanden na de laatste full backup op incrementele wijze standaard 7 dagen worden bewaard. Wij kunnen uw data op aanvraag zonder additionele kosten ook langer bewaren, echter kan uw afgenomen backup ruimte dan wel sneller vol raken.

VPS server van Qweb

Kies voor VPS van Qweb en geniet van optimale prestaties. Onze virtual private servers worden geleverd met Linux of Windows Server met standaard of naar wens aangepaste configuratie. Wij bieden ook een VPS op maat voor uw bedrijf, met volledige controle of als managed oplossing. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Neem dan zeker contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 088 - 2088 088 en per mail via info@qweb.nl

Naast VPS bieden wij ook webhosting, domeinnaam registratie en -verhuizing, en Microsoft 365 abonnementen als Microsoft 365 Business en Enterprise.