Mijn Qweb

Virtual Private Server

De voordelige managed virtual servers van Qweb worden 100% groen gehost. Onze virtual servers worden geleverd met Linux of Windows Server. Wanneer onze standaard configuraties niet voldoen aan uw specifieke behoeften dan kunt u deze ook volledig naar eigen wens aanpassen. Uiteraard bieden wij ook maatwerkoplossingen.

Eenvoudig op- en afschalen

Optimale prestaties

Standaard met high availability

Linux VPS € 10,00  p.m.
1 CPU core
1 GB Intern geheugen
25 GB Opslagruimte
1 TB Dataverkeer
Bestellen
Windows VPS € 32,50  p.m.
1 CPU core
2 GB Intern geheugen
50 GB Opslagruimte
1 TB Dataverkeer
Bestellen

Waarom een virtuele server?

Een virtual server ook wel VPS genoemd is een hosting methode waarbij meerdere virtuele servers op één of meerdere fysieke servers draaien. De opdeling van de servers wordt mogelijk gemaakt door middel van de virtuele software VMware. Dankzij deze software functioneert elk deel van een VPS als een aparte server. U huurt net als bij een dedicated server een eigen serverruimte, echter deelt u de fysieke server met andere virtuele servers. Virtuele servers zijn voornamelijk ideaal voor gebruikers die niet afhankelijk willen zijn van hardware.

Dit betekent uiteraard niet dat een virtuele server minder presteert dan een dedicated server. Sterker nog, u kunt bij een virtuele server tegen voordelige prijzen genieten van prestaties die minstens gelijkwaardig zijn aan een dedicated server. Bovendien is een virtuele server ook snel en makkelijk schaalbaar waardoor u eenvoudig kunt uitbreiden als uw hosting behoefte verandert of toeneemt. Wij begrijpen dat een stabiele en betrouwbare verbinding een must is voor een succesvolle business, daarom bieden wij een uptime garantie van 99,95% en een volledig redundant uitgevoerd netwerk.

Heeft u zelf geen verstand van serverbeheer of wilt u hier gewoon geen omkijken naar hebben? Dan nemen wij met onze managed hosting diensten deze zorg graag uit handen.

Bepaal uw eigen softwarelicenties

Bij Qweb bepaalt u zelf welke hardware componenten, softwarelicenties en besturingssysteem u wilt gebruiken. Met besturingssystemen zoals CentOS Linux, Fedora Linux, Debian Linux, Ubuntu Linux en Windows Server kunt u in combinatie met krachtige hardware genieten van optimale prestaties. Wij realiseren ons dat de aankoop van softwarelicenties kan leiden tot aanzienlijke kosten, daarom hanteren wij maandelijkse prijzen waardoor u kunt besparen op hoge investeringskosten. De complexiteit van licentieregels voor Windows Server en overige software kunnen het beheer daarvan zeer moeilijk maken. Bij Qweb hoeft u zich daar geen over zorgen te maken, omdat wij het beheer van uw licenties uit handen nemen.

Waarom kiezen voor Qweb?

TELEFONISCHE
SUPPORT

PROFESSIONELE
HELPDESK

20 JAAR
ERVARING

PREMIUM
PLATFORM

TEVREDEN
KLANTEN

BETROUWBAAR
NETWERK

PERSOONLIJKE
SERVICE

800+
EXTENSIES

Managed

Wanneer u een managed server bij Qweb afneemt, zorgen wij 24/7 voor het beheer van uw server inclusief proactief monitoring en updates. Hierdoor kunt u zich volledig focussen op uw core business. Uiteraard beperkt Qweb zich niet alleen tot het beheren en monitoren van uw server. Onze managed servers worden standaard geleverd met een XXS SLA waarbij u altijd terug kunt vallen op een professioneel team dat bereid is om u op technisch gebied te ondersteunen.

Monitoring

Proactieve monitoring van uw server is noodzakelijk om er zeker van te zijn dat uw bedrijfskritische applicatie/systeem prima werkt en 100% betrouwbaar is. Om de betrouwbaarheid en vitaliteit van uw server te optimaliseren bieden wij proactieve monitoring aan. Hiermee garanderen wij dat uw server 24/7 proactief gecontroleerd wordt op serverbelasting, schijfgebruik, geheugengebruik en meer. Voorkomende problemen worden direct opgemerkt en verholpen door ons professionele team waardoor u totaal geen omkijken meer heeft naar het onderhoud van uw server.

Control Panels

Qweb biedt de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijke control panels in de hostingindustrie. U kunt bij ons een keuze maken uit Plesk en DirectAdmin waarmee u op een zeer eenvoudige wijze bijna elk aspect van uw server kunt beheren. Beide control panels zijn uiterst geschikt voor zowel zeer technische als minder technische gebruikers. Terwijl DirectAdmin u voorziet van een zeer eenvoudige interface waarbij u makkelijk uw server, domeinen en email accounts kunt beheren, wordt u met Plesk voorzien van een complete control panel oplossing. Bovendien kunt u dankzij de intuïtieve interface van Plesk ook zeer eenvoudig o.a. nieuwe domeinen, e-mail accounts en databases aanmaken en beheren.

Back-up oplossingen

Uw bedrijfskritische data kan op diverse manieren (beschadiging, hardware failure of onbedoelde wijziging) aangetast worden, daarom is het belangrijk om altijd een backup te maken van al uw belangrijke gegevens. Met de backup oplossingen van Qweb bent u nooit meer uw data kwijt. U krijgt bij ons de mogelijkheid om te kiezen voor dagelijkse of uurlijkse backups. Met de backups van Qweb wordt er standaard een full backup van al uw gegevens gemaakt waarbij uw bestanden na de laatste full backup op incrementele wijze standaard 7 dagen worden bewaard. Wij kunnen uw data op aanvraag zonder additionele kosten ook langer bewaren, echter kan uw afgenomen backup ruimte dan wel sneller vol raken.