Proud to be special

Heeft u een vraag? Wij bellen u graag terug

Direct online met je eigen website, controleer nu!
WWW.
WWW.

Dataplace

Dataplace

Qweb beschikt over een inpandige serverruimte bij Dataplace die medio 2010 is gebouwd in Alblasserdam. Bij het ontwikkelen van dit datacenter zijn aspecten zoals betrouwbaarheid, efficiëntie en het milieu als kernwaarden gehanteerd. Dataplace is carrier neutraal, volledig redundant ingericht en biedt een fysieke huisvesting voor ruim 32.000 servers. Daarnaast zijn alle essentiële onderdelen zoals stroomvoorziening, verbindingen en monitoringsystemen dubbel uitgevoerd. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat onze servers goed zijn ondergebracht in dit datacenter.

Datacenter - Dataplace logo    Datacenter - Dataplace pand

Beveiliging

De serverruimtes van Qweb worden streng beveiligd in Dataplace en hiernaast voldoet het datacenter aan de hoogste beveiligingscertificeringen. Doordat het terrein sterk is beveiligd door een hekwerk is het vrijwel onmogelijk om zonder een toegangspas en toegangscode op dit terrein te komen. Ook in het pand zelf is er sprake van sterke beveiliging. Toegang tot de datavloeren kan bijvoorbeeld alleen met een toegangspas in combinatie met een vingerafdruk. Het terrein en pand wordt met ruim 40 videocamera’s in de gaten gehouden.

Datacenter - Dataplace camera    Datacenter - Dataplace camera

Brandbeveiliging

De datavloeren en de technische ruimtes zijn voorzien van een VESDA systeem (Very Early Smoke Detection Alarms). Dit systeem detecteert stof-en roetdeeltjes, mocht er onverwacht een brand ontstaan dan zal de zuurstofconcentratie door de glasblussing worden verlaagd, op deze manier zal het vuur snel gedoofd worden.

Datacenter - Dataplace brandblussers    Datacenter - Dataplace brandblussers

Stroomvoorziening

Dataplace heeft een ringaansluiting op het vaste stroomnet waarbij alle racks zijn voorzien van stroomfeeds die zijn afgezekerd op 32 Ampère. De servers zijn dankzij de no-break stroomfeed altijd voorzien van elektriciteit. De no-break stroomvoorziening bestaat uit een redundant uitgevoerd N+1 UPS systeem en twee generatoren. De UPS systemen kunnen het datacenter vier minuten van stroom voorzien. Voor de generatoren is er 12.000 liter dieselolie voorradig. Dataplace kan hierdoor, indien nodig, ruim 30 uur onafhankelijk van het vaste stroomnet opereren.

Datacenter - Dataplace UPS    Datacenter - Dataplace Diesel generator

Dataplace is groen

MVO staat hoog in het vaandel bij zowel Qweb als Dataplace, daarom heeft dit o.a. ook een grote rol gespeeld in onze keuze voor dit datacenter. Dataplace is energiezuinig ingericht. Dit uit zich in het feit dat de warme lucht vanaf de datavloeren via een warmtewissellaar en warmtepomp gebruikt wordt voor de vloerverwarming van de kantoorruimten. Daarnaast is de verlichting in het pand zodanig ingesteld dat het werkt met bewegingsmelders. Ook voor noodverlichting maakt het datacenter gebruik van energiezuinige LED verlichting. Dataplace voldoet perfect aan de kwaliteitsnormen die Qweb stelt op het gebied van MVO, omdat het gebruik maakt van 100% groene stroom dat afkomstig is van duurzame energie. Wilt u meer weten over Dataplace? Klik hier voor een virtuele rondleiding in het datacenter.


Koeling

Om te koelen gebruikt Dataplace de buitenlucht die een temperatuur heeft van circa 14° Celcius. Deze methode wordt ook wel indirecte vrije koeling met drycoolers genoemd en is milieuvriendelijk, omdat het energiezuinig is. Mocht de temperatuur buiten warmer zijn, dan wordt er overgeschakeld naar mixbedrijf. Dit is een benaming voor een combinatie van vrije koeling en conventionele koeling met een koudemiddel. Ook de datavloer is voorzien van koeling en is er sprake van cold corridors, dit houdt in dat de koude gangen zijn afgesloten waardoor de koude lucht op een efficiënte manier gebruikt wordt voor de koeling van de servers.

Datacenter - Dataplace koeling    Datacenter - Dataplace cold corridor

Virtuele rondleiding Dataplace

Door op onderstaande video te klikken krijgt u een virtuele rondleiding in het datacenter Dataplace.