Artikel 'Wat is SSL?'.

SSL staat voor Secure Sockets Layer. Dit is een protocol die er voor zorgt dat alle informatie die uitgewisseld wordt tussen de server en de client versleuteld en beveiligd verstuurd wordt. SSL wordt bijvoorbeeld gebruikt bij online betalingen (iDeal/PayPal/Creditcard) of wanneer er gegevens of bestanden niet in hun originele vorm onderschept mogen worden.

U kunt aan een website herkennen of ze een geldige SSL certificaat hebben geinstalleerd als in uw webbrowser een slot teken te zien is: bijvoorbeeld   .

Ook begint het adres van de site met "https://"  in plaats van "http://".