Direct bereikbaar op: 088 - 2 088 088

Kennisbank

Artikel 'Hoe stel ik mijn mail in?'.

Hierin zal beschreven worden hoe u, uw inkomende mail van Qweb kunt instellen.
Dit is geschreven tijdens het gebruik van Outlook 2007.
Als u een andere versie van Outlook gebruikt zal het enigszins kunnen verschillen met uw versie, uiteindelijk zullen de (technische) instellingen hetzelfde zijn.

Open Microsoft Outlook.

Klik op Extra in de menubalk > Klik op Accountinstellingen.

Klik in het nieuwe venster onder het tabblad E-mail op Nieuw...

Kies voor de optie Microsoft Exchange, POP3, IMAP of HTTP Volgende
Kies voor Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren Volgende
Kies voor Internet e-mail Volgende

Nu verschijnt er een venster waar u alle gegevens dient in te voeren.

Naam:            Uw naam of bedrijfsnaam.
E-mailadres:   Uw mailadres bijvoorbeeld: test@qweb.nl

Type account:  Kies voor POP3 of IMAP afhankelijk van uw voorkeur.
(Voor uitleg zie: Wat is het verschil tussen IMAP en POP )
Server voor inkomende e-mail:
mail.uwdomein.nl bijvoorbeeld mail.qweb.nl
Server voor uitgaande e-mail (SMTP): Serveradres van uw eigen (thuis, werk of kantoor) provider.

Gebruikersnaam:  Uw volledige mailadres bijvoorbeeld test@qweb.nl
Wachtwoord:        Vul hier het wachtwoord in van het mailadres

Vink de optie Wachtwoord onthouden aan.

Klik nu Volgende > Voltooien

Uw mail is nu ingesteld.