Proud to be special

Heeft u een vraag? Wij bellen u graag terug

Direct online met je eigen website, controleer nu!
WWW.
WWW.

SmartDC

SmartDC

SmartDC is gebouwd in 2009 en gevestigd in de Van Nellefabriek te Rotterdam. Het datacenter is van de grond gebouwd om een ram-raid te voorkomen. SmartDC heeft een vloeroppervlakte van 3500m² en 12 MVA stroomvermogen die altijd te upgraden is. Het datacenter beschikt over veel voorzieningen zoals veilige parkeer terreinen, laadperrons en snelheidspoorten op het terrein. Overigens zijn er 24/7 werknemers aanwezig voor de beveiliging en worden alle systemen 24/7 gemonitord. SmartDC staat vooral bekend om haar unieke concept dat speciale suites per klant ter beschikking stelt. Elke suite kan gezien worden als een mini datacenter met eigen koeling, stroomonderbrekers en beveiliging. De datacenters van SmartDC zijn allemaal voorzien met Tier-3+, N+1 koeling, N+1 noodvoeding (UPS), N+1 generatoren en twee transformatoren voor 23,000 Volt spanning voor een totaal van 12 MegaWatt (MW) stroomverbruik. Het datacenter is carrier neutraal, in de meet-me-rooms wordt er gebruik gemaakt van de drie grootste Tier netwerken Level3, Global Crossing and Cogent. Hierdoor kan er een directe verbinding gemaakt worden met de backbone van het internet zonder lokale glasvezel of andere afhankelijkheden.

Datacenter - SmartDC

Beveiliging

SmartDC wordt 24/7 beveiligd door zowel geautomatiseerde beveiligingssystemen als beveiligingsmedewerkers. Het datacenter heeft alarmsystemen op interne en externe deuren. Daarnaast is er bij elke zone een toegangspas/login vereist en heeft het ook een alarmsysteem die binnendringers detecteert. Bij alle faciliteiten hangen er camera’s die werken in zowel licht als donker.


Brandbeveiliging

SmartDC is voorzien van branddetectie en beschikt over een uitstekend brandsysteem om alle servers te beschermen indien er een brand ontstaat. Het datacenter bechikt over een gas uitschakelvertraging van 30 seconden voor evacuatie. Alle suites zijn uitgerust met een redundant tweeweg Vesda Systeem (Very Early Smoke and Activation System). Daarnaast zijn alle suites waterdicht en brandwerend tot 2 uur om de impact te beheersen. Buiten de server suites is er sprake van een geautomatiseerd sprinklerssysteem om een beginnende brand te signaleren en te beheersen.


SmartDC is groen

SmartDC opereert in een 100% duurzame energie omgeving en voldoet daarom perfect aan de hoge kwaliteitsnormen die Qweb op het gebied van MVO stelt. Het datacenter beschikt over de beste PUE en EUE ratings in de industrie en opereert onder de 1.15 EUE door het gebruik van efficiënte UPS-systemen van APC. Er wordt 100% groene en duurzame energie verwekt uit duurzame energie bronnen.

Datacenter - SmartDC corridor    Datacenter - SmartDC