Proud to be special

Heeft u een vraag? Wij bellen u graag terug

Direct online met je eigen website, controleer nu!
WWW.
WWW.

Datacenters

Datacenters

Qweb levert haar diensten vanuit twee veilige, betrouwbare en groene datacenters; Dataplace in Alblasserdam en Dataplace in Utrecht. Qweb beschikt in elk datacenter over afgesloten serverruimtes met eigen racks waarbij onze dedicated servers en virtual servers zijn aangesloten op het betrouwbare netwerk van Atrato IP Networks.

Wij doen geen concessies wat betreft de veiligheid van uw servers. Om de continuïteit van uw hostingdiensten te kunnen waarborgen, zijn onze serverruimtes dubbel uitgerust met airconditioning, No-Break stroom feeds, UPS systemen en diesel generatoren. Tevens is er in elk datacenter gedacht aan sterke beveiliging, klimaatbeheersing en een geavanceerd brandbeveiligingssysteem. De terreinen van Dataplace zijn alleen toegankelijk doormiddel van een toegangspas en toegangscode.

Daarnaast worden de terreinen met meerdere camera’s in de gaten gehouden. De datavloeren en technische ruimtes van de datacenters zijn allemaal voorzien van een VESDA systeem (Very Early Smoke Detection Alarms). Dit systeem detecteert stof-en roetdeeltjes, indien er onverwacht een brand ontstaat dan wordt de zuurstofconcentratie door de glasblussing verlaagd. Op deze manier kan het vuur op een snelle manier worden gedoofd. De datavloeren van de datacenters zijn allemaal voorzien van koeling. De koude gangen zijn afgesloten waardoor de koude lucht op een efficiënte manier gebruikt wordt voor de koeling van de servers.

100% Groene energie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel bij Qweb, wij streven ernaar om met onze activiteiten zo min mogelijk belastend te zijn voor het milieu. Daarom hebben wij bewust gekozen om onze diensten onder te brengen in 100% groene datacenters. Dataplace opereert in een 100% duurzame energie omgeving, de verbruikte energie wordt gegarandeerd verwerkt uit duurzame energiebronnen. De datacenters voldoen aan de actuele normen op het gebied van MVO en zijn uitgeroepen tot de meest efficiënte datacenters. 

Netwerkleverancier

Qweb maakt gebruik van het netwerk van de netwerkleverancier Atrato IP Networks – een grote speler in Europa op het gebied van netwerken. Atrato IP Networks heeft eigen redundante glasvezel verbindingen welke de hele wereld over gaan en staan garant voor een snelle response tijd en minimale uptime garantie van 99,9%.