Proud to be special

Direct bereikbaar op: 088 - 2 088 088

Qweb blog

AVG Wetgeving


Vanaf 25 mei 2018 is Qweb verplicht om te voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Door de AVG krijgen onze klanten meer privacyrechten. Ook andere organisaties moeten hun systemen en processen op deze nieuwe wet inrichten. Maar wat betekent dit nou voor Qweb en voor de klanten van Qweb?

Wat is de AVG?

De AVG zorgt ervoor dat de privacyrechten uitgebreid en verstrekt worden. Organisaties moeten kunnen bewijzen dat zij geldige toestemming hebben gekregen tot het verwerken van persoonsgegevens. En moet het voor mensen net zo makkelijk zijn om hun toestemming in te trekken.

Wat verandert er?

Naast versterking zijn er ook een aantal aanvullende rechten, bijvoorbeeld:

Recht op vergetelheid
Men heeft het recht om organisaties te vragen hun persoonsgegevens te ...Meltdown en Spectre


[CVE-2017-5753],[CVE-2017-5715] “Spectre” & [CVE-2017-5754] “Meltdown”
 
Het jaar 2018 is begonnen met wat men nu beschrijft als de twee grootste beveiligingslekken ooit. Op woensdag 3 januari werden twee ernstige kwetsbaarheden bekend gemaakt. Meltdown en Spectre, deze schuilen in vrijwel alle systemen met een processor.
 

Wat zijn de verschillen? 

Meltdown is een hardware beveiligingslek in Intel x86 microprocessors die ongeautoriseerde procestoegang tot kernelgeheugen mogelijk maakt.
Met zo’n aanval kan een hacker dus ook aan geheime informatie zoals wachtwoorden, van programma’s en van het besturingssysteem komen.
 
Spectre is ook een hardware beveiligingslek, echter treft Spectre niet alleen Intel processoren maar ook ARM en AMD processoren.
Spectre is een kwetsbaarheid ...Eerste stappen zijn gezet, Chrome markeert websites als 'Veilig' / 'Niet veilig'

 • 6 januari 2017
 • Techniek
 • Wesley Oudenaarden (Technical Engineer)

Zoals eerder te lezen in onze blog Google Chrome gaat HTTP websites als 'Not secure' markeren, gaat Google updates uitbrengen voor Chrome die laten zien of een website wel of niet veilig zou zijn.

In de update van deze week heeft Google al wat wijzigingen toegepast die dit duidelijk laten zien.

Wat is er veranderd?

Deze week is er een update uitgekomen waarbij de browser al een melding toont dat een website beveiligd is.

Dat ziet eruit als volgt:


Een beveiligde website.Wij verwachten dan ook dat in een volgende update niet beveiligde websites ook een melding zullen tonen. Deze ziet er als volgt uit:

Een niet beveiligde websiteHet kan zijn dat de melding 'Veilig' of 'Niet veilig' niet aanwezig is bij uw website. Dan zal uw website beveiligd zijn met een zogenaamde ...Google Chrome gaat HTTP websites als 'Not secure' markeren


Google heeft aangekondigd om in het nieuwe jaar websites die alleen beschikbaar zijn via HTTP als onveilig te gaan markeren. Deze aanpak is onderdeel van Google's streven om het internet veiliger te maken en daarmee het HTTPS procotol de standaard te maken.

Wat verandert er?

Sinds de update van versie 53 is er een button toegevoegd in de adresbalk, die momenteel geen specifieke melding toont. Bij de update in januari 2017 (versie 56), zal dat veranderen, dan zal de button websites die gegevens verwerken én onbeveiligd zijn, markeren als onveilig.

 

Mijn website verwerkt geen persoonsgegevens maar heeft geen SSL certificaat, heeft deze update dan ook gevolgen voor mijn website?

In eerste instantie zal er bij uw website niet direct een melding getoond worden, zolang de browser ...Plesk Onyx beschikbaar op alle hostingpakketten


Inmiddels hebben wij Plesk Onyx op al onze shared webhosting en reseller servers geactiveerd.

Wilt u meer weten over Plesk Onyx lees dan ons blogartikel.

Heeft u een eigen server?

Heeft u een eigen VPS of dedicated server en wilt u ook upgraden naar Plesk Onyx neem dan contact op met onze support afdeling via 088 – 2 088 088 of via support@qweb.nl.

 Plesk Onyx (versie 17) is uit!


Huh?! Versie 17?? Dat klopt, na versie 12.5 (welke inmiddels een jaar oud is) komt versie 17, oftewel Onyx. Maar wat is er dan gebeurd met de tussenliggende versies? Dat vraagt om een korte uitleg.

Versie 13 werd direct overgeslagen vanwege het “ongeluksnummer”, vervolgens werd er gekozen om het versie nummer te koppelen aan het jaar waarin de versie uitkomt, oftewel versie 16. Maar het is al bijna 2017? Precies! Versie 17 dus. Maar waar staat Onyx dan voor? Er is uiteindelijk besloten dat versienummers niet meer van deze tijd zijn en vanaf nu elke versie dus zijn eigen naam krijgt en zo zijn we van Plesk 12.5 naar Plesk Onyx.

Wat is Plesk?

Plesk is een controle paneel voor de server waarmee het voor de gebruiker makkelijk wordt gemaakt om bijvoorbeeld e-mail adressen te beheren of ...Tips voor een veiligere Wordpress

 • 3 augustus 2016
 • Techniek
 • Michel Balster (Technical Engineer)

Wordpress is misschien wel het meest gebruikte CMS op dit moment. Het bied de beheerder een hoop opties, van het maken van simpele pagina’s tot een complexe website met plugins.

Door het toenemend gebruik van Wordpress betekent dit ook het toenemend aantal hacks. Het komt vaak voor dat een webdesigner of programmeur de website maakt en vervolgens de beheerder de website niet meer update of onderhoud. Dit resulteert in een verouderde versie van Wordpress en is de kans groot dat de website flink onveilig is geworden.

Wij hebben een aantal tips voor de Wordpress beheerder om de website zo veilig mogelijk te houden.

1.Blijf up-to-date

Het is zeer belangrijk dat de versie van Wordpress altijd up-to-date is. Daarnaast is het ook belangrijk dat alle thema’s en plugin’s up-to-date zijn. ...HTTPS en het SSL certificaat, wat is het?

 • 2 juni 2016
 • Techniek
 • Wesley Oudenaarden (Technical Engineer)

Wat is HTTPS?

HTTPS is een uitbreiding op het HTTP protocol, bij gebruik van HTTPS word de verbinding tussen bezoeker en website, in tegenstelling tot HTTP, beveiligd (Secure).

Door de versleutelde verbinding word het voor anderen vrijwel onmogelijk om leesbare data te onderscheppen. Dit is vooral belangrijk wanneer u bijvoorbeeld persoonlijke informatie inziet of invult op een website. Denk daarbij aan uw persoonlijke- of bankgegevens.

Wat is een SSL certificaat?

Een SSL certificaat, certificeert de beveiligde(HTTPS) verbinding tussen website en bezoeker. Aan de hand van het SSL certificaat kan de bezoeker zien dat de verbinding met de website legitiem is.

Dit is zichtbaar aan het slot in de adresbalk. Dit ziet er bijvoorbeeld zo uit:

Google Chrome

Mozilla Firefox

Internet ...PHP 7 beschikbaar op alle hostingpakketten

 • 21 april 2016
 • Techniek
 • Kevin Phylipsen (Teamleider Operations)

PHP 7 is alweer een aantal maanden uit en hoewel we dit ook al enige tijd ondersteunen hebben we hier tot op heden nog niet veel aandacht aan gegeven. De vorige versie van PHP (5) stamt alweer uit 2004, deze is tussentijds nog wel uitgebreid met nieuwe functies maar het was weer hoog tijd voor een nieuwe major release.

Wat is PHP?

PHP is op dit moment de meest populaire programmeertaal om websites mee te maken. Veel bekende applicaties zoals Wordpress, Joomla, Drupal en Magento maken gebruik van PHP.

Wat zijn de voordelen van PHP 7?

PHP 7 is toegevoegd op al onze hosting servers, in Plesk kunt u via ‘PHP Settings’ makkelijk een keuze maken voor PHP 7 of een andere PHP versie.
De voordelen van PHP 7 zijn onder andere:

 • Hogere snelheid
 • Langere ondersteuning
 • Extra ...Spooknota's


Nota's van NL Host 

Het is ons opgevallen dat steeds meer klanten van ons nota's ontvangen van NL Host.
Dit zijn zogenaamde spooknota's, als u deze betaalt zit u gelijk vast aan een abonnement.

Let dus goed op!

Mits u nota's ontvangt van NL Host verzoeken wij u om deze factuur door te sturen naar debiteuren@qweb.nl

« Vorige berichten